Trigion Brand- en Beveiligingstechniek verkoopt Sprinkler-activiteit

Begin deze week heeft Trigion Brand- en Beveiligingstechniek zijn sprinkler-activiteit verkocht aan De Groot Installatiegroep brandbeveiliging. De 50 collega’s die voor deze business unit werkzaam zijn, zijn hierover vanmiddag geïnformeerd.

‘Reden voor het afstoten van deze activiteit is dat de sprinklermarkt een echte niche-markt is, alsdus Marco Feijen, algemeen directeur van Facilicom Solutions*). ‘Dat specialisme vraagt bijzondere investeringen die minder passen bij de strategie van Trigion Brand- en Beveiligingstechniek. We hebben bewust gekozen om onze activiteiten te verkopen aan een ander gespecialiseerd familiebedrijf, met min of meer hetzelfde DNA, zodat de overgang voor zowel onze medewerkers en onze klanten, soepel zal verlopen’.

De Groot Installatiegroep is een familiebedrijf dat sinds 1965 actief is. Van kleine installateur is De Groot in vijftig jaar uitgegroeid tot een partij die vanuit 18 vestigingen een landelijke dekking garandeert. Met de overname van onze sprinkleractiviteiten, versterken zij hun positie in het westen en zuiden van Nederland.

Trigion Brand- en Beveiligingstechniek kan zich hierdoor met volle focus richten op de verdere uitbouw van de elektrotechnische kant van haar Brand- en Beveiligingstechniek activiteiten. Dit is een onderdeel van de strategische koers van Facilicom Solutions om slimme (data gedreven) en duurzame oplossingen aan haar klanten te kunnen bieden.

 

*) Trigion Brand – en Beveiliging Techniek is onderdeel van Facilicom Solutions