Trigion beveiligt eerste vestiging BAUHAUS in Nederland

Afgelopen vrijdag opende de Zwitserse doe-het-zelfketen BAUHAUS zijn eerste vestiging in Nederland. Dit complex in Groningen, met een vloeroppervlakte van 20.000 vierkante meter, biedt 140 directe en 100 indirecte banen. Het is een eerste stap in de ambitie van BAUHAUS om met 20 doe-het-zelfzaken de Nederlandse markt te bestormen, met Trigion als partner voor veiligheid en beveiliging.

Na een vooraankondiging in 2013 is de Zwitserse doe-het-zelfketen BAUHAUS in november 2014 gestart met de bouw van een eerste vestiging in Nederland. De locatie in Groningen is een eerste van in totaal 20 doe-het-zelfzaken die de komende jaren verspreid over ons land verschijnen. ‘We stappen net na de crisis in de Nederlandse markt, omdat we met ons concept ook in Nederland succesvol denken te zijn. Met een uitgebreid assortiment zijn we zeer aantrekkelijk in vergelijking met andere bouwmarkten’, aldus een woordvoerder van BAUHAUS. Naast het nieuwe complex in Groningen liggen plannen klaar voor vestigingen in Venlo en Hengelo.

Voor de veiligheid en beveiliging binnen de Nederlandse vestigingen van BAUHAUS kwam de organisatie terecht bij Trigion. ‘Ondernemerschap, een landelijke dekking én de competentie om unieke integrale concepten uit eigen middelen te presenteren waren belangrijke criteria voor deze keuze’, aldus Matthieu Moons, algemeen directeur bij BAUHAUS Nederland C.V.. Salesdirecteur Menno van der Zalm van Trigion vult aan: ‘Het is een ambitieuze doelstelling die BAUHAUS heeft uitgesproken en we zijn trots op het vertrouwen dat de organisatie aan Trigion geeft. Het is nu aan ons om dat te bevestigen, met flexibele oplossingen uit ons integrale aanbod op het gebied van retail security’.

Beveiliger Trigion was al betrokken bij de veiligheid en beveiliging van het bouwproject in Groningen. Sinds de opening blijft de organisatie, zichtbaar en onzichtbaar, betrokken bij de beveiliging. In samenspraak werd een integraal beveiligingsconcept ontwikkeld met diverse organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Gedurende openingstijden is Trigion bijvoorbeeld zichtbaar aanwezig met een team winkelsurveillanten, voor toezichthoudende taken in een gastvrije rol naar bezoekers van de bouwmarkt. Meer op de achtergrond vindt toezicht plaats vanuit de AlarmServiceCentrale in combinatie met de mobiele surveillancedienst van Trigion. Tijdens de opening werd bovendien een team verkeersregelaars ingezet van Traffic Support, om de massale toestroom van bezoekers in goede banen te leiden.