ISDN stopt; einde aan het analoge tijdperk

Een paar jaar geleden is marktleider KPN gestart met het uit faseren van ISDN, een technologie die veel heeft betekend voor de ontwikkeling van het internet en die het verrassend lang heeft volgehouden. Met het stopzetten van ISDN en meervoudige PSTN (Public Switched Telephone Network) dreigt de verbinding van tienduizenden alarminstallaties te vervallen.

ISDN 15/20/30 verbindingen

Na uitfasering van ISDN 1/2 verbindingen (vooral vaste telefonie) pakt KPN nu door met het uitfaseren van ISDN 15/20/30 verbindingen (ook alarmering). Onlangs heeft KPN de overeenkomst met andere netwerkleveranciers opgezegd per 1 oktober 2021.

Veiligheid waarborgen

Er zijn in Nederland naar schatting nog zo’n 100.000 alarminstallaties die via een analoge verbinding doormelden naar een Particuliere Alarmcentrale. Om te voorkomen dat woningen en bedrijven straks niet langer beveiligd zijn, ligt er een taak voor installateurs om verouderde verbindingen zo snel mogelijk naar digitale alternatieven te vervangen. Ook als eindgebruiker is het belangrijk om vinger aan de pols te houden en contact op te nemen met je vertrouwde installateur om samen een passende oplossing te vinden voor jouw alarmaansluiting.

Alarmering via AlarmServiceCentrale Trigion

Wil je meer weten over doormelding van jouw alarmsystemen naar onze AlarmServiceCentrale? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.