IoT Challenge mobiliteit luchthavens

IoT Challenge Vodafone en The Next Web

Vodafone en The Next Web organiseerden samen een IoT Challenge. Dit project koppelt grote bedrijven die zoeken naar technologische oplossingen, aan startende ondernemers met frisse ideeën. Het Internet of Things (IoT) staat hierbij centraal. Als directeur van de Trigion AlarmServiceCentrale presenteerde Ron Knaap, namens Facilicom Group, het vraagstuk om passagiers met een beperkte mobiliteit snel en vooral comfortabel over een luchthaven te vervoeren. 

IoT Challenge Vodafone Next Web | Vodafone banner

Introductie IoT Challenge

Vodafone en The Next Web organiseren samen een IoT Challenge. Dit project koppelt grote bedrijven die zoeken naar technologische oplossingen, aan startende ondernemers met frisse ideeën. Het Internet of Things (IoT) staat hierbij centraal.

Vodafone Next Web winnaars

Winnaars IoT Challenge

Tien start-ups zijn uitgeroepen tot de winnaars van de Vodafone TNW IoT Challenge. Vodafone en The Next Web schreven deze wedstrijd uit met als doel innovatieve technologische oplossingen te vinden voor vraagstukken van tien grote bedrijven. 

Over The Next Web en Undagrid

The Next Web (TNW) is een tech-mediabedrijf met een focus op Generation T. TNW helpt hen het meeste uit technologie te halen door hen te informeren via opmerkelijke verhalen en inzichten, en door ze samen te brengen via buitengewone evenementen en werkruimten. Daarnaast specialiseert TNW's innovatieteam TNW X zich in het samenbrengen van partijen in het tech-ecosysteem om samenwerkingen en innovatie te initiëren.

Facilicom en Undagrid vonden elkaar tijdens de IoT Challenge en ontwikkelden end-to-end oplossingen met inzet van slimme rolstoelen en luchthaven caddy's. 

 

 

Man in pak staat in de AlarmSerivceCentrale tussen de bureaus en computerschermen waarop de meldingen binnenkomen.

Passagiers met een mobiliteitsbeperking door IoT geholpen op de luchthaven

Op Schiphol vragen jaarlijks 450.000 passagiers met een mobiliteitsbeperking hulp om van A naar B te komen. Dankzij Internet of Things komen passagier, begeleider en rolstoel snel bij elkaar.

Meer over beveiliging en veiligheid binnen luchthavens

Meer informatie? Neem contact op met Menno van der Zalm

Man staat in een zwart pak met een wit overhemd en paarse stropdas geposeerd in een lichte ruimte.
Sales Trigion

Menno van der Zalm

sales directeur