Integrale brandveiligheid voor The Red Apple

Steeds meer organisaties herkennen en erkennen Trigion als dé integrale partner in (brand)veiligheid. Een positie waar de specialisten van Trigion Brand en Beveiligingstechniek in belangrijke mate aan bijdragen. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het onderhoudscontract voor The Red Apple, een multifunctioneel gebouw met een opvallende hoge woontoren in het centrum van Rotterdam, gelegen op het Wijnhaveneiland.

Een rood gebouw genaamd de The Red Apple, dit is een woontoren in Rotterdam en staat naast een parkeergarage genaamd het 'Kopblok'. Dit complex staat aan het water en is 124 meter hoog.

The Red Apple bestaat uit een woontoren, het 'Kopblok' en een parkeergarage. De woontoren is 124 meter hoog en telt 40 verdiepingen en 152 appartementen. Daarmee is het gebouw het op zes na hoogste gebouw in Rotterdam. Het Kopblok is 53 meter hoog en is opgedeeld in kantoren en 79 appartementen. De begane grond is ingericht voor winkels en horeca. The Red Apple is ontworpen door KCAP Architects & Planners en Jan des Bouvrie. Des Bouvrie richtte zich met name op het lifestyle concept. Bijzonder aan het ontwerp is de rode verspringende aluminium gevel.

Het nieuwe integrale onderhoudscontract heeft betrekking op de complete brandveiligheid van dit toonaangevende complex.  Trigion Brand en Beveiligingstechniek verzorgt het beheer en onderhoud van onder andere de brandmeld- ontruimingsalarminstallatie, de sprinklerinstallatie, de CO/LPG installatie in de ondergrondse parkeergarage, de kleine blusmiddelen en de noodverlichting. Ook neemt Trigion alle brandfacilitaire taken voor zijn rekening. Denk hierbij aan de tweewekelijkse sprinklertesten en de maandelijkse beheerderstaken BMI. Een mooi voorbeeld van integrale brandveiligheid waarbij Trigion de opdrachtgever in de volle  breedte ontzorgt. Terwijl de klant zich bezig houdt met haar core business, draagt Trigion zorg voor haar complete (brand-) veiligheid.

De specialisten van Trigion Brand en Beveiligingstechniek leveren, installeren en onderhouden technische oplossingen voor beveiliging en (brand)veiligheid. Vanuit zes Nederlandse vestigingen verzorgt de organisatie het ontwerp, de aanleg, aanpassing, uitbreiding maar ook het beheer en onderhoud van alle soorten brand- en beveiligingsinstallaties. Denk hierbij aan (automatische) brandblussystemen, brandmeld- en ontruimingsinstallaties, bouwkundige brandveiligheid maar ook inbraak-, video-, observatie- , toegangscontrolesystemen en integrale beveiligingsoplossingen.