Ibis Styles Haarlem City Hotel ondertekenaar Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Op de eerste officiële werkdag van 2019 heeft het Ibis Styles Haarlem City Hotel de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend. Het was general manager André Aaij die in aanwezigheid van Olivier Laméris, directeur Operations van Gom Hospitality, zijn handtekening onder het document zette. Voor André Aaij is het conformeren aan de code een logische stap. Zijn hotel is samen met Gom op 24 januari ook finalist voor de Best Practice Award 2018 van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Het Ibis Styles Haarlem City Hotel is inmiddels een jaar geopend. Sinds zijn aantreden als general manager heeft André Aaij al eerder zijn betrokkenheid als werkgever geuit. Zo organiseerde hij in juni van het vorig jaar een personeelsuitje waarbij zowel eigen medewerkers als die van schoonmaakbedrijf Gom welkom waren. Zijn hotel beloonde schoonmaakmedewerkers al eens met kaartjes voor Walibi voor het gehele gezin, er is ruimte om medewerkers met een beperking aan de slag te helpen en bij onverwacht grote werkdruk worden in onderling overleg oplossingen gezocht.

Gom_Ondertekening_code_Ibis1

Directeur operations Olivier Laméris en general manager André Aaij van Ibis Styles Haarlem City Hotel

‘Blinkend hotel’

Om die reden was Aaij ook voorstander van het ondertekenen van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. ‘Daarmee onderschrijven we dat medewerkers van ons schoonmaakbedrijf onze medewerkers zijn en volledig onderdeel van ons team uitmaken’, geeft hij als verklaring. Want aandacht voor mensen betaalt zich terug, in de visie van het Ibis Styles Haarlem City Hotel. ‘Het resultaat is heel veel werkplezier en ontwikkelingsmogelijkheden voor iedereen die hier werkt, en voor mij een blinkend hotel.’

Gouden Emmer

Opvallend genoeg blijft de hotellerie achter in het ondertekenen van de code. Het was reden voor vakbond CNV om de Gouden Emmer in het leven te roepen. Die wordt uitgedeeld aan hotels die de code hebben ondertekend. Nog altijd hameren vakbondsorganisaties op betere arbeidsomstandigheden voor schoonmakers in hotels. Ook Gom Hospitality deelt die visie.

Medewerkers van Ibis Styles Haarlem City Hotel en Gom samen met André en Olivier

Medewerkers van Ibis Styles Haarlem City Hotel en Gom samen met André en Olivier