Gunning beveiliging Schiphol Zuid en –Oost

Na een minicompetitie voor het leveren van beveiligingsdiensten op zeven verschillende percelen op Schiphol, zijn drie percelen definitief gegund. Trigion Aviation Security heeft een van deze percelen gegund gekregen en wordt vanaf 3 december 2020 verantwoordelijk voor de beveiliging van personeels- en goederendoorlaatposten op Schiphol-Oost en –Zuid. Van 2005 tot 2015 was Trigion ook al verantwoordelijk voor een gedeelte van de beveiliging op Schiphol. En sinds 2016 levert Trigion de beveiligingsdiensten op Rotterdam The Hague Airport.

“We zijn verheugd om na een afwezigheid van vijf jaar weer terug zijn op Schiphol met beveiliging. Het voelt als een vertrouwd en warm bad en we verheugen ons erop om aan de slag te gaan” aldus Lex Visser, directeur Trigion Aviation Security.

Mannelijke beveiliger in uniform loopt in de centrale hal van de Jaarbeurs Utrecht.

Binnen de beveiliging voor de personeels- en goederendoorlaatposten op Schiphol-Oost en –Zuid gaan ongeveer vierhonderd collega’s werken die samen verantwoordelijk worden voor de toegangscontrole van duizenden personeelsleden en leveranciers op Schiphol. Daarnaast gaan zij de controle uitvoeren op de vele honderden voertuigen en tonnen aan goederen die dagelijks aankomen en verwerkt worden op Schiphol.

Samen met Schiphol en Securitas zorgen we ervoor dat de dienstverlening op een soepele manier wordt overgedragen, zodat we op 3 december 100% operationeel zijn. Wij kijken uit naar de hernieuwde samenwerking