Eerste Nederlandse connected e-bike een feit

Trigion en Zorgfiets.nl slaan de handen ineen om veiligheid en mobiliteit te verbeteren en zo een veiligere en mobielere leefomgeving te creëren. Dankzij de ingebruikname van de eerste connected e-bike met alarmknop, staat de veiligheid van de fietsgebruiker centraal.

De zorgfiets e-bike wordt al ingezet in de zorgwereld waarbij het de ambulante thuiszorgmedewerker ontzorgt en ondersteunt. De zorgfiets e-bike zorgt er namelijk voor dat de reistijd van zorgmedewerkers verkort wordt waardoor medewerkers meer tijd op de locatie bij de cliënt hebben. Parkeer- en filestress behoren tot het verleden en bij pech, hulp of nood staan ze direct in contact met de alarmcentrale. Niet alleen in termen van veiligheid maar ook op het gebied van mobiliteit een belangrijke meerwaarde voor zorginstellingen.

Geïntegreerde zorgfietsknop

Met één druk op de zorgfietsknop op het stuur staat de zorgmedewerker direct in verbinding met de AlarmServiceCentrale van Trigion. Voor pechhulp, medische hulp of bescherming. Dankzij de ingebouwde track & trace code kan de alarmcentrale van Trigion direct zien waar de ambulante zorgmedewerker zich bevindt.

Ron Knaap, directeur Monitoring en Response bij Trigion, ziet de e-bike als de eerste connected e-bike door middel van de ingebouwde track & trace sensor. ‘’Wanneer de gebruiker op de alarmknop drukt, staat hij direct in verbinding met onze alarmcentrale. Op deze manier kunnen we de fietsgebruiker direct faciliteren en hulp inschakelen. En dat past bij onze missie dat we samenwerken aan een inspirerende leefomgeving voor iedereen.’’

Mike Liu, managing director van zorgfiets, vult aan dat ze door deze jarenlange samenwerking met Trigion nog meer kunnen inspelen op de nieuwe behoefte rondom veiligheid en mobiliteit. ‘’Wij zijn al jaren actief in de zorgwereld in het bieden van slimme en duurzamere mobiliteitsoplossingen en de zorgfiets is daar een nieuwe aanvulling op.  De inzet van elektrische fietsen kan voor organisaties een positieve businesscase opleveren.’’

De zorgfiets wordt nu ingezet binnen de zorgwereld maar beiden heren zien kansen voor alle beroepen die extra veiligheid (willen) bieden.