Beveiliger William van Olst wint V-factor 2020

Collega William van Olst is de winnaar van de V-factor verkiezing 2020. Deze jaarlijkse verkiezing is een initiatief van Sociale partners in de beveiligingsbranche en heeft als doel beveiligers die uitblinken in hun vak in het zonnetje te zetten. ‘William  is een teamspeler, creëert vertrouwen in de veiligheid van mens en object en geeft uitstekend leiding,’ aldus juryvoorzitter Marianna Clarijs.

‘Denken in oplossingen, en niet in problemen. Voor mij is beveiliging echt een vak waarin ik mijn energie kwijt kan. Er is niks zo fijn als te zorgen dat een opdrachtgever het volste vertrouwen heeft in het beveiligingsteam dat hij inhuurt op de locatie. Samen met mijn topteam probeer ik dat gevoel over te brengen, daarnaast kunnen mijn medewerkers bij problemen altijd van mij op aan,’ aldus William.  

Ambassadeur voor het vak

William van Olst is werkzaam als teamleider bij logistiek dienstverlener ID Logistics, op een distributiecentrum voor MediaMarkt in Etten Leur. Op maandag 23 november werd William verrast door Dennis Weening, Marianna Clarijs en regiodirecteur Ron Albers. Tijdens de uitreiking vertelde juryvoorzitter Marianna: ‘William is een spontane, sociale beveiliger die trots is op zijn vak en zijn team. Het feit dat zijn team hem heeft opgegeven, laat zien dat zijn team veel respect voor hem heeft en dat hij gewaardeerd wordt door de beveiligers die met hem samenwerken.’

Vakjury

De vakjury van de V-factor 2020 bestond dit jaar uit Dennis van Eijk (beveiliger en winnaar van de V-factor 2015), Vincent Vreeken (Beveiligingnieuws.nl), Jacqueline Panneman (namens de werknemersorganisaties en in de dagelijkse praktijk beveiliger), Henriëtte Kassies (adviseur gezond en veilig werken bij het Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging) en Stephan Kapma (hoofdredacteur).

Meer informatie over de V-factor 2020 is beschikbaar op het Facebook account Veiligheid Raakt Iedereen en Beveiligingnieuws.nl, mediapartner van het initiatief.