Aansluiting 25.000ste camera Trigion AlarmServiceCentrale

Begin december is een 25.000ste camera aangesloten op het platform binnen de Trigion AlarmServiceCentrale. Het netwerk van Europa’s grootste ‘singleside’ cameraplatform is daarmee verder uitgebreid, met een ambitie om door te groeien in 2020. ‘Cameratoezicht vormt een wezenlijk onderdeel van onze propositie voor beveiliging op afstand’, aldus directeur Ron Knaap. ‘Ons platform is volledig ingericht op die ontwikkeling en heeft de capaciteit voor meer aansluitingen’.

Griffid-platform gekoppeld aan Facman

De AlarmServiceCentrale van Trigion werkt met een Griffid-platform, een merkonafhankelijk security management systeem voor beveiligingscamera’s. Het Griffid-platform is geïntegreerd binnen Facman, het overkoepelende ‘alarm verwerkende systeem’ waarop de dienstverlening van Trigion functioneert.

Groei bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers

Het aantal aansluitingen op het Griffid-platform is fors gegroeid in 2019. Het betreft nieuwe klanten van  SecMan, uitbreiding bij bestaande klanten van Trigion en acquisitie van nieuwe projecten. Bijvoorbeeld loopt de implementatie van alarmverificatie voor Geldmaat, een efficiënter, bankonafhankelijk netwerk van geldautomaten. Vanuit de AlarmServiceCentrale worden zowel vaste cameraposities bediend, als mobiele cameramasten rond (bouw)projecten en evenementen.