6 vragen aan… Frank van Hoorn

Veiligheid creëren betekent anticiperen. Met Trigion Next stellen we onze expertise, geavanceerde meldkamer, innovatieve technieken ter beschikking en ontwikkelen we samen met onze collega’s nieuwe ideeën en concepten.  Vandaag stellen we 6 vragen aan collega: Frank van Hoorn.

Teamleider in eigen kleding staat geposeert voor de camera.
  • Naam : Frank van Hoorn
  • Functie : Teamleider objectbeveiliging
  • Leeftijd : 59
  • Woont in : Zaandam
  • Hoeveel jaar werkzaam  in de beveiliging:  vanaf 1981 werkzaam in de beveiliging. Gestart als beveiliger. Daarnaast hondengeleider, avond- en nachtcommandant en planner geweest. Sinds 2000 actief als Teamleider.
     

1. Maak de zin af: Ik ben pas echt tevreden over mijn werk als...

...mijn medewerkers en opdrachtgevers tevreden zijn.

2. Welke ontwikkeling in het verleden heeft het meest zijn stempel gedrukt op jouw vakgebied en waarom?

In de afgelopen 40 jaar heb ik vanuit mijn verschillende rollen enorm veel meegemaakt. Zowel positief als negatief. In al die jaren heeft het afgelopen jaar het meeste zijn stempel gedrukt op mijn werk door het coronavirus. Al ruim een jaar lang word ik dagdagelijks geconfronteerd met de impact van het coronavirus. De structuur die ik voor mezelf als teamleider had gecreëerd, evenals alle automatismen die in mijn manier van werken zitten, stortte in één klap in.

Door de verschillende maatregelen van het afgelopen jaar is er een grote fluctuatie geweest in de uitvraag van beveiligers. Veel van mijn klanten hebben de deuren moeten sluiten, vervolgens weer deels geopend en uiteindelijk weer gesloten. De aanvraag voor beveiliging golfde hier evenredig in mee. Het was hierdoor continue een grote puzzel die wij adhoc zo goed mogelijk moesten leggen

Het coronavirus heeft natuurlijk ook een enorme impact gehad op onze beveiligers. De veranderingen in de aanvragen van klanten hebben invloed gehad op de werkplekken. Beveiligers die een vast gezicht waren bij de klant, er al jaren werkte en gelukkig waren met hun werkplek, verloren ineens (tijdelijk) hun vertrouwde werkplek. Maar ook iedere collega neemt naar het werk zijn eigen ervaring en/of frustratie mee, die het afgelopen jaar met zich hebben meegebracht.

Ik ben het afgelopen jaar, en nog steeds, continue bezig om mijn team te motiveren. Niet alleen als teamleider, maar vooral als naaste collega die samen met het team ons door deze tijd heen sleept.

Ondanks alle uitdagingen sluit ik de dag weer positief af, als ik van het team te horen krijg dat we er toch in zijn geslaagd om een passende werkplek te vinden voor hen.

3. Wat zijn de actuele en toekomstige ontwikkelingen in jouw vakgebied (werk of markt)?

Ik vind dat er in de toekomst aandacht moet blijven voor de ontwikkeling van de beveiliger. De rol van de beveiliger zal ook in de toekomst aan verandering onderhevig zijn, waardoor het van belang is (en blijft) dat de beveiligers mee ontwikkeld worden. Denk aan de opkomst van dienstverlening op afstand en de rol van techniek.

Als voorbeeld: de afgelopen jaren heeft Hospitality / gastvrijheid een steeds prominentere plek gekregen binnen de taken van een beveiliger. Sterker nog, het is vandaag de dag voor veel klanten steeds meer een basisverwachting geworden.  Dit betekent dus ook dat wij onze medewerkers moeten blijven  trainen c.q. ondersteunen om aan deze verwachting invulling te kunnen geven.

Eén van mijn taken als teamleider is om mijn team op het juiste niveau te krijgen die gewenst is bij de klant. Mijn aandacht zal dus ook in de toekomst blijven uitgaan naar een juiste samenstelling van het team en hen zo goed mogelijk te ondersteunen in het behalen van het juiste niveau.

4. Stelling:  De werkzaamheden die ik momenteel uitvoer bestaan over 10 jaar nog steeds; Eens/oneens en waarom?

Hier ben ik het mee eens. Manbeveiliging zal altijd belangrijk blijven.  Ik vind dat de beveiligers altijd een persoon moeten hebben om op terug te vallen. Zij moeten de aandacht blijven krijgen die zij verdienen.

5. Wat wil je nog graag doen in je werk? Wat zijn je ambities?

Ik ben op dit moment heel tevreden met mijn werkzaamheden binnen Trigion. Ik ben voor een aantal mooie opdrachtgevers verantwoordelijk waar ik veel energie uit haal. Zo heb ik recent in de Vrije Universiteit Amsterdam een nieuwe uitdaging erbij gekregen.

6. Tot slot, aan welke expert moeten wij volgens jou deze vragen ook voorleggen?

Mijn collega Charissa van Kuijk, klantmanager bij Trigion.