Vastgoedmanagement, een specialisme op zich

Gebouwen die bouwkundig en technisch op orde zijn. Functioneel voor je gebruikers, representatief voor je omgeving. En veilig en energiezuinig. Niet elk bedrijf heeft zelf de expertise of de capaciteit voor dit vraagstuk in huis. Schakel daarom onze vastgoedmanagers in. Zij ontzorgen je op het complete traject van bouwkundig en technisch vastgoed- en projectmanagement.

Gebouwen continu in de juiste onderhoudsconditie houden is eerste vereiste om het rendement van vastgoed te optimaliseren. Dat vastgoedmanagement is een specialisme op zich. We zijn gewend om vanuit integraal perspectief naar vastgoed te kijken: maatschappelijk, functioneel en economisch. Op basis van je vastgoedbeleid sturen onze vastmanagers resultaatgericht: de optimale balans tussen doelstellingen en financiële middelen en exploitatiekosten.

Ook houden we scherp zicht op de functionaliteit van een gebouw. De behoeften van gebouwgebruikers kunnen immers in de loop van de jaren veranderen. Een gebouw dat flexibel aanpasbaar is, blijft z’n waarde behouden.

Vastgoedmanagement ontzorgt bij

  • toezicht en directievoering
  • contractmanagement
  • klachtenmanagement
  • jaarplan
  • bestek schrijven
  • inkopen en aanbesteden
  • specialistische ingenieursdiensten
  • oplevering en garantieafhandeling
  • projectmanagement bij nieuwbouw, renovatie en verbouw

Projectmanagement bij bouwprojecten

Plannen voor nieuwbouw of verbouw? Bij bouwprojecten kunnen onze projectmanagers het verschil maken. We fungeren als slagvaardige projectmanager in elk stadium van het proces, van haalbaarheidsstudie tot aan de oplevering en de garantietermijn. Je zit aan tafel met projectmanagers die een brede bouwkundige en technische kennis combineren met jarenlange ervaring. Professionals die ook voor externe specialisten als een volwaardige sparringpartner optreden. Onze projectmanagers nemen ook de belangen van andere stakeholders in het proces mee. Niet alleen jij als opdrachtgever, ook stuurgroepen en andere overlegstructuren.

Duurzaam vastgoedmanagement

De rol van duurzaamheid in vastgoedmanagement wordt steeds groter. Wettelijk heb je verplichtingen waar je aan moet doen. En ook in je beleid heb je duurzaamheidsambities geformuleerd. Hoe geef je die vorm bij onderhoud of renovatie, verbouw en nieuwbouw? Vraag het onze experts. En reken op een helder advies over de optimale route naar verduurzaming van locaties. Met kennis van zaken vinden we een evenwicht tussen het beantwoorden aan je duurzame verplichtingen en het in de hand houden van de exploitatiekosten. Het resultaat: minimale onderhouds-, vervangings- en energiekosten.

Meer weten? Onze vastgoedexperts staan voor je klaar

Conditiemetingen, (D)MJOP, onderhoud, beheer en/of advies? Vul het formulier in of bel ons om te overleggen hoe we jou het beste van dienst kunnen zijn.

Medewerkers energiemanagement die datarapport energiemonitoring bekijken
Facilicom Vastgoedmanagement

Bel ons: 088-2987500

Van Leeuwenhoekweg 1, 5482 TK Schijndel

Nieuws, blogs en cases

IFM-Facility Management - vastgoedmanagement
Vastgoedmanagement Facility Management
Referentie

Capelle aan den IJssel

Facilicom Solutions heeft een duurzaam meerjarenonderhoudsplan opgeleverd dat de gemeente inzicht geeft in de de staat van het vastgoedbezit in relatie tot de duurzaamheidsambitie.

...
Facilitair medewerkers energiemanagement die wet en regelgeving doorspreken
Vastgoedmanagement Facility Management
Referentie

KSS

Met de bundeling van data binnen één managementsysteem heeft Facilicom Solutions een dienstverlening ontwikkeld die nog niet bestond.

...
Componentenmethode
Vastgoedmanagement Facility Management
Artikel

Componentenmethode verplicht in het onderwijs

Met ingang van begin 2021 moeten onderwijsinstellingen de kosten voor groot onderhoud op een andere manier gaan verwerken in het meerjarenonderhoudsplan. Complexe materie - die de afdeling Onderhoudsadvisering van Facilicom Solutions inmiddels tot in de details beheerst.