Brandwerend schilderen

De (brand) veiligheid van uw gebouw is een belangrijke voorwaarde. Niet alleen om te voldoen aan de NEN-normen uit het bouwbesluit, maar vooral ook om de gebruikers van een bedrijfspand of wooncomplex een veilige omgeving te geven. Breijer Schilders begrijpt dat als geen ander. Daarom bieden wij met ons brandwerend schilderwerk een effectieve manier om de constructie van het gebouw te beschermen tegen instorting in geval van brand.

Schilder- en gevelonderhoud bij Breijer, brandwerend schilderen.

De toepassing van een brandwerende coating – of brandwerende verf – is de laatste jaren sterk toegenomen. Dankzij een dergelijke coating is het mogelijk om de brandwerendheid van een stalen draagconstructie te verhogen. Breijer Schilders heeft aantoonbare  ervaring in het toepassen van brandwerende coatings in wooncomplexen en/of bedrijfsgebouwen.

Met brandwerend schilderwerk investeert u in veiligheid en duurzaamheid van uw stalen constructie. Breijer Schilders levert daarbij vakwerk, advies en kan eventueel de beheerders rol op zich nemen, indien gewenst.

Vragen over brandwerend schilderen?              Neem contact met ons op

Bij constatering van een dragende constructie die brandwerend gemaakt dient te worden in uw gebouw, inventariseren wij de situatie op locatie. Wij berekenen voor u de juiste systeemopbouw om de (wettelijke) voorgeschreven norm te behalen.

Brandwerend schilderwerk betekent het aanbrengen van een coating. Bij hitte zwelt de coating op tot een schuimende laag. Deze laag creëert afstand tussen de brand en de ondergrond en zorgt voor verkoeling, waardoor het (tot 120 minuten) langer duurt voor het behandelde materiaal vervormt door hitte. Hierdoor kunnen de aanwezige personen veilig het pand verlaten zonder direct instortingsgevaar.

Waarom brandwerend schilderen?

Een bouwkundige oplossing is toch ook goed!
Brandwerend schilderwerk is om meerdere redenen een kosten en tijds-efficiënte oplossing.

1 Goedkoper materiaal

Het aanschaffen van brandwerende verf is relatief goedkoop ten opzichte van andere brandwerende materialen. Waar een brandwerende plaat van 2,5m² ca. 100 euro kost, kost een liter brandwerende verf 70 euro. Hiermee behandel je een oppervlak van ca.10m².

2 Minder arbeidsintensief

Het aanbrengen van brandwerende verf kost minder inspanning dan bijvoorbeeld het plaatsen van brandwerende platen. Brandwerende platen vereisen een unieke constructie, ze worden geplaatst en tot slot kierdicht afgewerkt. Brandwerend schilderen kost daarom veel minder tijd, doordat er enkel een laag over het materiaal wordt aangebracht. Tot slot kom je er met de kwast gemakkelijker bij.

3 Esthetische waarde

Brandwerend schilderen wordt niet alleen als functioneel ingezet, het zorgt er ook voor dat het oorspronkelijke uiterlijk van het materiaal behouden blijft. Doordat er alleen een laag over de constructie wordt aangebracht, blijft het oorspronkelijke materiaal zichtbaar. Ieder door u gekozen kleur kan als eindresultaat worden gekozen.

Onze producten zijn gecertificeerd en onderbouwd met testrapporten. Deze rapporten stellen wij voor onze klanten beschikbaar. Dit verzorgen wij in nauwe samenwerking met onze verfleverancier Sigma Coatings. Zo is de cirkel rond van product tot applicatie voor het uiteindelijke eindresultaat een veilige (staal) constructie.

Indien gewenst adviseren wij u, samen met de afdeling bouwkundige brandveiligheid (Trigion), voor het totaal concept op het gebied van brandveiligheid. Zo voldoet uw gebouw aan alle wettelijke eisen.

Meer weten over brandwerend schilderen?                                                Neem contact met ons op

Blij! van werken bij Breijer

Werken bij Breijer?

Werken bij Breijer betekent werken bij een moderne, informele werkgever waar persoonlijke ontwikkeling en ambitie voorop staan. Je komt terecht in een dynamische omgeving met leuke collega’s die jou snel thuis laten voelen.

  • Informele sfeer
  • Interne mobiliteit
  • Betrouwbare en familiaire werkgever

Solliciteer online.