Bezuidenhoutseweg 30 Den Haag

Projectomschrijving:

In dit bijzondere project was de Facilicom Group contractant met het Rijksvastgoedbedrijf voor de PPS constructie (DBFMO op basis van UAV-gc). B30 is een voormalig ministerieel gebouw. Breijer Projecten, onderdeel van Facilicom, verzorgde de Design & Build fases. Het project benadrukt de veelzijdigheid en integraliteit van onze totale organisatie. Ook de financiering, het onderhoud en de facilitaire diensten (o.a. de beveiliging) worden door Facilicom verzorgd.

Het door Rijksmeester Knuttel ontworpen gebouw is in de Eerste Wereldoorlog gebouwd en omvat meer dan 600 ruimtes. Dit statige Rijksmonument (monumentnummer 452741) heeft naderhand meerdere interne verbouwingen onder auspiciën van diverse architecten ondergaan. Deze “tussentijdse” verbouwingen zijn door het onderhavige project grotendeels verwijderd, waardoor het gebouw weer in zijn oude glorie hersteld is.

De totale opdrachtwaarde van het project was 34 miljoen euro. Voor het gebruik als referentie focussen wij op het Build gedeelte van de opdracht. Het betreft de renovatie van een kantoorgebouw met een grootte van circa 21.000 m2, verdeeld over 600 ruimtes. Het publiektoegankelijke gedeelte ligt op de begane grond waar ook een restaurant, café, auditorium en de bibliotheek zijn gelegen. In de beveiligde zone bevinden zich de ruimtes voor het personeel. Hierbij is sprake van beveiliging in de vorm van toegangscontrole. De oplevering vond plaats in september 2016.

Kenmerken: 

Opdrachtgever: Rijksvastgoedbedrijf
Projectlocatie: Bezuidenhoutseweg 30
Plaats: Den Haag
Omvang: Circa 21.000 m2
Aanneemsom: € 34.000.000,- exclusief B.T.W.

Sfeerimpressie:

Referentie Breijer Overheid - B30 Den Haag.
Referentie Breijer Overheid - B30 Den Haag.
Referentie Breijer Overheid - B30 Den Haag.
Referentie Breijer Overheid - B30 Den Haag.
Referentie Breijer Overheid - B30 Den Haag.

Interesse in meer mooie referenties van Breijer in het domein Overheid?