Beveiliging zorg: veiligheid voorop in de zorgsector

In de zorgsector zijn veiligheid en een gastvrije omgeving heel belangrijk. Dit geldt voor patiënten en bezoekers, maar ook voor personeel. Door toenemende veiligheidsrisico’s in de zorg zijn de uitdagingen op het gebied van beveiliging groot. Bij Trigion begrijpen we deze problemen heel goed. Daarom bieden we speciale zorgbeveiliging, waarmee we voldoen aan de eisen die aan beveiligers in de zorg worden gesteld. Met onze aanpak zorgen we ervoor dat iedereen zich beschermd en veilig voelt. 

Wat is beveiliging in de zorg?

Zorgbeveiliging betekent het beschermen van mensen en eigendommen op plekken waar mensen zorg krijgen, zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, ggz-instellingen en verslavingsklinieken. Het doel is voor een veilige omgeving te zorgen waar iedereen zich welkom en beschermd voelt. Het gaat hierbij om de mensen die er komen, zoals patiënten en hun familie en de mensen die er werken, zoals zorgpersoneel, schoonmakers etc. 

Trigion Beveiliging

Waarom is zorgbeveiliging belangrijk?

Zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en verzorgingstehuizen, zijn drukke plekken waar dagelijks veel mensen komen en gaan. In deze instellingen bevinden zich vaak dure apparaten en grote voorraden medicijnen, wat ze kwetsbaar maakt voor diefstal en vandalisme. Daarnaast krijgt zorgpersoneel vaak te maken met gevoelige situaties, wat kan leiden tot agressie, fysiek geweld en ongewenste intimiteiten. 

Daarom is beveiliging in de zorg zo belangrijk; zorgbeveiligers beschermen niet alleen tegen fysieke bedreigingen, maar dragen ook bij aan een veilige, rustige en gastvrije omgeving. Dit is cruciaal voor het leveren van goede zorg. 

Soorten beveiliging in de zorg

Zorgbeveiliging is meer dan alleen het bewaken van een gebouw. Het gaat om:

 • Het beschermen van medewerkers, patiënten en bezoekers.
 • Zorgen voor een veilige, gastvrije omgeving.
 • Bewaken en controleren van toegang tot gebouwen en kamers.
 • Het voorkomen van fysieke aanvallen, diefstal en vandalisme.

Waar moet een beveiliger in de zorg aan voldoen?

Een beveiliger in de zorg moet niet alleen waakzaam en alert zijn, maar ook:

 • Empathisch en begripvol zijn naar patiënten en bezoekers.
 • Goed kunnen samenwerken met zorgpersoneel.
 • Specifieke kennis hebben van de zorgsector en de risico’s en problemen op het gebied van veiligheid.
 • Flexibel zijn in het omgaan met onverwachte situaties.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden bezitten.

Onze aanpak in zorgbeveiliging

Trigion onderscheidt zich door:

 • Goede training van beveiligers, met een sterke nadruk op empathie en inlevingsvermogen.
 • Aanbieden van maatwerk voor elke zorginstelling (denk aan: ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, ggz-instellingen en verslavingsklinieken).
 • Sterke samenwerking met zorgpersoneel.
 • Gebruik van de nieuwste technologieën en methoden voor de beste beveiliging.
 • Regelmatige evaluatie en aanpassing van maatregelen om te blijven voldoen aan de veranderende behoeften van zorginstellingen.

Deze aanpak zorgt voor een veilige en aangename omgeving voor iedereen in de zorg.

Zorgen voor een veilige omgeving

Kortom, zorgbeveiliging is essentieel voor een veilige en gastvrije omgeving in de zorgsector. Trigion onderscheidt zich door een op maat gemaakte, empathische aanpak. We begrijpen de unieke uitdagingen van de zorg en bieden oplossingen die zowel de veiligheid als het comfort verhogen. 

Samen zorgen we ervoor dat iedereen, overal, zich veilig en welkom voelt. Ben je geïnteresseerd in hoe wij het verschil kunnen maken voor jouw zorginstelling? 

Neem contact met ons op

Laatste Nieuws, Blogs & Cases