Op een gestructureerde manier de veiligheid van uw winkelgebied verbeteren? Dan kan een aanpak conform het KVO Veilig Winkelgebied uitkomst bieden.
Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) winkelgebied
Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) maakt het mogelijk om op een gestructureerde manier de veiligheid van winkelgebieden, bedrijventerreinen, buitengebieden en uitgaansgebieden te verbeteren. Als publieke en private partijen volgens het KVO-proces met elkaar samenwerken, kunnen zij een KVO-certificaat aanvragen.
KVO Veilig Winkelgebied
Agressieve klanten, vandalisme, hangjongeren, winkeldiefstal of een overval… het zijn problemen waar veel winkelgebieden mee geconfronteerd worden. De schade kan flink oplopen en het gevoel van veiligheid bij ondernemers, winkelpersoneel en bezoekers van het winkelgebied is soms ver te zoeken. Ondernemers kunnen deze problemen niet alleen aanpakken. Gemeente, politie en brandweer ook niet. Samenwerking tussen publieke en private partijen biedt dan de oplossing. Het CCV heeft hier een speciale aanpak voor ontwikkeld: de aanpak Veilig Winkelgebied.
Samen afspraken maken voor de aanpak van overlast in een winkelcentrum
De aanpak Veilig Winkelgebied helpt publieke en private partijen gezamenlijk afspraken te maken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. Dat gebeurt volgens een gestructureerd proces. Stap voor stap worden de betrokken partijen samengebracht, veiligheidsproblemen in kaart gebracht, oplossingen gezocht en maatregelen genomen. Met maatregelen zoals (overval)preventietrainingen, betere openbare verlichting, georganiseerd toezicht en brandpreventie zorgen lokale partijen gezamenlijk voor een schoon, goed onderhouden en veiliger winkelgebied. Na het succesvol doorlopen van alle stappen ontvangt het winkelgebied van het CCV de 1e veiligheidsster. Elke 3 jaar volgt een toets en wordt bepaald of het winkelgebied in aanmerking komt voor de volgende ster.
Samenwerken aan een veilig winkelgebied werkt
De praktijk laat zien dat samenwerken werkt. Winkelgebieden die werken volgens de aanpak Veilig Winkelgebied worden zowel subjectief als objectief veiliger. De criminaliteit daalt en het veiligheidsgevoel van ondernemers, medewerkers en winkelend publiek stijgt.
Aan de slag met aanpak Veilig Winkelgebied
Wil je ook aan de slag met de aanpak Veilig Winkelgebied? Een team van regionaal opererende CCV-adviseurs zorgt voor deskundige begeleiding gedurende het hele traject: van het opzetten van de publiek-private samenwerking tot de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen.
KVO Veilig Winkelgebied projecten
Op een gestructureerde manier de veiligheid van uw winkelgebied verbeteren? Dan kan een aanpak conform het KVO Veilig Winkelgebied uitkomst bieden. Trigion is als partner betrokken in diverse publiek-private-samenwerkingsverbanden.
Winkelcentrum Presikhaaf
Begin 2014 behoorde Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem tot het selecte gezelschap van twaalf winkelgebieden in Nederland die een 5e ster behaalden voor het KVO Veilig Winkelgebied..
Winkelcentrum Middenwaard
In 2015 ontving ook Winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard een 5e ster voor het KVO Veilig Winkelgebied.
Winkelcentrum De Struytse Hoeck
Winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis is een voorbeeld van een winkelgebied dat met het Keurmerk Veilig Ondernemen aan de slag is gegaan.
Winkelcentrum Leeuwarder Binnenstad
In 2018 ontving de Leeuwarder binnenstad een ‘gouden’ 5e ster voor het KVO Veilig Winkelgebied.
Nieuwsgierig naar ervaringen van Trigion en partners met het KVO Veilig Winkelgebied? Neem dan contact op met Trigion of laat je gegevens achter, dan nemen wij hierover contact met je op.
Meer weten over het Keurmerk Veilig Ondernemen?
Nieuwsgierig naar ervaringen van Trigion en partners met het KVO Veilig Winkelgebied? Neem dan contact op met Trigion of laat je gegevens achter, dan nemen wij hierover contact met je op.