Beveiliging scholen: een veilige leeromgeving voor iedereen

Veiligheid is cruciaal als het gaat om het creëren van een prettig leerklimaat voor studenten, docenten en medewerkers. Bij Trigion weten we dat een veilige school ook een gastvrije plek moet zijn. Daarom zorgen wij ervoor dat de beveiliging van scholen hand in hand gaat met gastvrijheid. Ons doel? Zorgen dat iedereen zich op school veilig en beschermd voelt, door preventief onregelmatigheden te signaleren en adequaat te reageren op situaties.

Neem contact met ons op  Benieuwd hoe Trigion jou kan helpen?

Waarom beveiliging scholen?

Helaas is veiligheid op school niet altijd vanzelfsprekend. Problemen zoals pesten, agressie en ongepast gedrag, kunnen ervoor zorgen dat leerlingen, docenten en medewerkers zich niet veilig voelen. Dit heeft een negatieve invloed op het welzijn en het leerklimaat. 

De traditionele schoolconciërge is niet op alle scholen voldoende in staat om een veilig klimaat te garanderen. Professionele beveiligers bieden dan versterking. Deze schoolbeveiligers houden oog op alle beweging en activiteit in en om de school en zorgen voor een veilige omgeving voor iedereen. 

Veiligheidsbeleid scholen

De Wet veiligheid op school bepaalt dat scholen zich moeten inspannen om pesten tegen te gaan en fysieke en sociale veiligheid op school te garanderen. Scholen zijn daarbij zelf verantwoordelijk voor hun veiligheidsbeleid. Dit omvat: 

 • het maken van een veiligheidsbeleid;
 • het nemen van maatregelen ter verbetering van de sociale veiligheid;
 • het tegengaan van pesten;
 • het trainen van personeel, bijvoorbeeld hoe goed om te gaan met agressie en geweld.

Voor scholen kan het best ingewikkeld zijn om een veiligheidsbeleid te ontwikkelen. Trigion helpt hier graag bij.

Trigion VU Amsterdam

Wat doet een beveiliger op school?

Wij geloven dat veiligheid meer is dan alleen het beschermen van een gebouw of spullen. Schoolbeveiliging gaat om het creëren van een positieve sfeer waarin iedereen zich goed voelt. Onze beveiligers dragen actief bij aan een positief schoolklimaat, bieden ondersteuning aan docenten en studenten en bieden een unieke combinatie van beveiliging, gastvrijheid en andere diensten. 

Beveiligingsdiensten van Trigion

Wij bieden een breed scala aan beveiligingsdiensten aan, die alle aspecten van schoolveiligheid omvatten. Denk aan: 

 • toegangscontroles en sleutelbeheer;
 • camerabewaking;
 • reactie op noodgevallen en incidenten;
 • uitvoeren van controlerondes, brand- en sluitrondes; 
 • receptiediensten en bezoekersregistratie.

Vraag een offerte aan De geïntegreerde beveiligingsaanpak van Trigion ontdekken?

Digitaal veiligheidsbeleid scholen

Naast fysieke en sociale veiligheid is ook digitale veiligheid van groot belang op scholen en universiteiten. Scholen en andere onderwijsinstellingen zijn kwetsbaar als het gaat om risico’s op het gebied van cybersecurity. Dit komt door alle informatie die binnen onderwijsinstellingen rondgaat, zoals vertrouwelijke persoonsgegevens en onderwijsresultaten, maar ook door toenemende digitalisering. Digitale veiligheid dient daarom een rol te spelen in het veiligheidsbeleid van de school. Trigion kan scholen hierbij helpen, door: 

 • het opstellen van een cybersecurity-beleid;
 • het implementeren van maatregelen zoals versleuteling, veilige internetverbindingen, tweefactorauthenticatie;
 • het waarborgen van regelmatige updates en back-ups.

Toegangsbeveiliging: sleutels tot veiligheid

Een belangrijk aspect van beveiligingsdiensten is toegangsbeveiliging. Het waarborgen van een veilige toegang tot scholen, zonder het normale schoolleven te verstoren. Elke school is uniek met eigen specifieke behoeften en uitdagingen. Daarom bieden we op maat gemaakte oplossingen, aangepast aan de specifieke vereisten van elke school. 

Samen voor een veiligere toekomst in het onderwijs

Kortom, een veilig schoolklimaat is belangrijk voor leerlingen, docenten en medewerkers. Bij Trigion geloven we sterk in de kracht van samenwerking om deze veiligheid te garanderen. Door de handen ineen te slaan met scholen en overheidsinstanties, streven we naar een toekomst waarin iedereen zich veilig en ondersteund voelt binnen de muren van hun onderwijsinstelling. Onze toewijding aan een op maat gemaakte, gastvrije en empathische aanpak onderscheidt ons in het realiseren van een positief leerklimaat, afgestemd op de unieke behoeften van elke school.

Staat veiligheid bij jouw school ook hoog in het vaandel en herken je de noodzaak voor deskundige ondersteuning? Bij Trigion staan we klaar om jouw school veiliger te maken. 

Neem contact met ons op  Samen zorgen we dat iedereen, overal, zich veilig en welkom voelt.

Laatste nieuws, Blogs & Cases