Brandveiligheid en brandpreventie

Zelfs een kleine brand kan veel leed en schade veroorzaken en de continuïteit van je bedrijf in gevaar brengen. Daarom is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen om brand te voorkomen en, indien er toch brand uitbreekt, de schade te beperken. Trigion helpt je graag met uitgebreide diensten op het gebied van brandveiligheid en brandpreventie.

NEEM CONTACT MET ONS OP    Benieuwd hoe Trigion jou kan helpen?

Oorzaken van brand in bedrijfspanden

Brand in een bedrijfspand kan om verschillende redenen ontstaan. Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat de meest voorkomende oorzaken zijn:

 • Menselijk handelen
 • Brandstichting
 • Defecte of verouderde elektra
 • Brand in een naburig pand
 • Blikseminslag

Hoewel veel van deze oorzaken niet volledig kunnen worden weggenomen, is het mogelijk om preventieve maatregelen te nemen om brand te voorkomen of de schade te beperken. Optimale brandpreventie is echter complex. Trigion adviseert en ondersteunt je graag bij brandbeveiliging voor jouw bedrijfspand.

Daarom: brandveiligheid en brandpreventie

Bij Trigion begrijpen we hoe belangrijk brandveiligheid is. Daarom bieden we een breed scala aan diensten op het gebied van brandveiligheid en brandpreventie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Levering, installatie en onderhoud van brandblusmiddelen, brandslanghaspels en noodverlichting.
 • Aanleg van door de brandweer verplichte droge blusleidingen.
 • Samenwerking met partners voor verband- en calamiteitentrommels, blusdekens en defibrillatoren (AED's).
 • Aanleg van noodverlichting, vluchtwegen en de juiste pictogrammen en veiligheidssignaleringen.

Met onze uitgebreide dienstverlening zorgen we dat jouw bedrijf optimaal beschermd is tegen brand.

Trigion brandveiligheid man voor installatie
Brandwacht Trigion beveiligingsdiensten aan het werk op locatie.

Preventieve brandveiligheidsmaatregelen en -systemen

Je vraagt je misschien af welke preventieve maatregelen je kunt nemen om brand te voorkomen. Trigion heeft een uitgebreid aanbod aan systemen en technologieën om brand te voorkomen en schade te beperken. Denk aan:

 • Sprinklerinstallaties: automatisch blussysteem dat snel reageert op beginnende branden.
 • Brandmeldsystemen: vroegtijdige detectie van brand om snelle evacuatie en brandbestrijding mogelijk te maken.
 • Blusgassystemen en watermistinstallaties: specifieke systemen voor gebieden waar water niet gebruikt kan worden.
 • Bouwkundige brandveiligheid: dit omvat maatregelen zoals brandwerende deuren, wanden en plafonds die de verspreiding van vuur en rook beperken.
 • Noodverlichting en vluchtwegen: zorgen voor duidelijke aanduiding en verlichting van uitgangen om veilige evacuatie te waarborgen.

Met deze maatregelen en systemen helpt Trigion jouw bedrijf optimaal beschermd te zijn tegen brand.

Onderhoud en lange termijn zorg

Regelmatig onderhoud van brandveiligheidssystemen is cruciaal om ervoor te zorgen dat ze effectief blijven functioneren. Trigion biedt meerjarige onderhoudsplannen aan die ervoor zorgen dat je installaties altijd in optimale staat verkeren. Met een meerjarig onderhoudsplan ben je verzekerd van service op de lange termijn en weet je precies waar je financieel aan toe bent. Dit omvat niet alleen periodieke service en onderhoud, maar ook het totale beheer van de installatie, zelfs als deze door derden is geïnstalleerd.

Met onze uitgebreide onderhoudsplannen ben je verzekerd van een veilige werkomgeving en voorkom je onverwachte kosten door onvoorziene reparaties. Trigion staat altijd klaar om jouw bedrijf te ondersteunen met deskundig advies en betrouwbare service, zodat jij je kunt concentreren op je kernactiviteiten.

Zijn brandmeldinstallaties verplicht?

Ja, voor veel bedrijfspanden zijn brandmeldinstallaties verplicht. De specifieke eisen hangen af van het type en de grootte van het gebouw, evenals de aard van de activiteiten die er plaatsvinden. Bijvoorbeeld, panden waar veel mensen samenkomen, zoals kantoorgebouwen, hotels en scholen, hebben vaak strikte regels voor brandveiligheid.

Het is belangrijk om te voldoen aan de brandveiligheidsvoorschriften. Niet alleen vermijd je boetes en sancties, maar je zorgt er ook voor dat je bedrijf voorbereid is op noodsituaties, wat de veiligheid en het welzijn van iedereen in het gebouw aanzienlijk vergroot. Trigion kan je helpen bij het installeren en onderhouden van de juiste brandmeldinstallatie, zodat je aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Ga voor een brandveilige toekomst

Het waarborgen van brandveiligheid is een essentiële investering in de toekomst van jouw bedrijf. Trigion staat klaar om je te helpen met een uitgebreid pakket aan diensten en producten voor optimale brandpreventie. Wil je meer weten over hoe wij jou kunnen helpen met brandveiligheid en brandpreventie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf veilig is voor brand.

VRAAG OFFERTE AAN