Dronetechnologie

Je hebt de beveiliging van je organisatie op orde. Fysieke toegang wordt gecontroleerd en gereguleerd met diverse organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Ook houdt je grip op de digitale toegang tot je organisatie. Maar hoe zit het eigenlijk met het luchtruim? Houd je voldoende rekening met deze nieuwe dimensie om de veiligheid en beveiliging van jouw organisatie te waarborgen? In samenwerking met partners ontwikkelt en implementeert Trigion vernieuwende oplossingen met inzet van drones, of in het Engels Unmanned Aircraft Systems (UAS) genoemd.

Drones als aanvulling op je beveiligingsorganisatie

Drones kunnen worden ingezet om de veiligheid te verhogen. Als aanvulling op bestaande beveiligingsmaatregelen kunnen ze worden ingezet voor crowd management toepassingen en surveillance doeleinden. Drones kunnen alarmmeldingen verifiëren en overzichtsbeelden geven van een situatie. Daarmee voegen ze een extra dimensie toe aan bestaande organisatorische, bouwkundige en technische beveiligingsmaatregelen.

Sinds januari 2021 zijn de mogelijkheden voor de inzet van drones voor beveiligingstoepassingen fors toegenomen. Bijvoorbeeld mogen geautomatiseerde vluchten worden uitgevoerd, buiten het directe zicht van een piloot. Dat biedt ruimte voor surveillance doeleinden in bijvoorbeeld havengebieden en op bedrijventerreinen.

Dronedetectie en -preventie

Helaas brengen drones ook nieuwe risico’s met zich mee. Met zeven miljoen drones die naar verwachting in 2021 operationeel zijn, is het geen verrassing dat het aantal drone-incidenten toeneemt. Om opdrachtgevers beter te wapenen tegen nieuwe dreiging ontwikkelen we vernieuwende oplossingen voor dronedetectie- en preventie. Dat doen we op basis van bewezen DroneShield technologie.

In Nederland wordt DroneShield technologie vooralsnog vooral ingezet voor dronedetectie. Preventie tegen drones en aanpak van ongewenste toepassing daarvan, ook wel Counter Unmanned Aircraft Systems (C-UAS) genaamd, is nog strikte gereguleerd. De technologie kent waardevolle toepassingen voor diverse (semi) overheden zoals defensie en politie, maar ook (semi) publieke organisaties die gevoelig zijn voor terreur of andere dreiging.

Meer weten over dronetechnologie?

Wil je meer weten over dronetechnologie, de toepassing daarvan of preventie daartegen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.

Contact

Laatste nieuws, Blogs & Cases