Dronetechnologie

Je hebt de beveiliging van je organisatie op orde. Fysieke toegang wordt gecontroleerd en gereguleerd met diverse organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. Ook houdt je grip op de digitale toegang tot je organisatie. Maar hoe zit het eigenlijk met het luchtruim? Houd je voldoende rekening met deze nieuwe dimensie om de veiligheid en beveiliging van jouw organisatie te waarborgen? In samenwerking met partners ontwikkelt en implementeert Trigion vernieuwende oplossingen met inzet van drones, of in het Engels Unmanned Aircraft Systems (UAS) genoemd, én ongewenste toepassing daarvan door anderen.

Drones als aanvulling op je beveiligingsorganisatie

Drones kunnen worden ingezet om de veiligheid te verhogen. Als aanvulling op bestaande beveiligingsmaatregelen kunnen ze worden ingezet voor crowd management toepassingen en surveillance doeleinden. Drones kunnen alarmmeldingen verifiëren en overzichtsbeelden geven van een situatie. Daarmee voegen ze een extra dimensie toe aan bestaande organisatorische, bouwkundige en technische beveiligingsmaatregelen.

Sinds januari 2021 zijn de mogelijkheden voor de inzet van drones voor beveiligingstoepassingen fors toegenomen. Bijvoorbeeld mogen geautomatiseerde vluchten worden uitgevoerd, buiten het directe zicht van een piloot. Dat biedt ruimte voor surveillance doeleinden in bijvoorbeeld havengebieden en op bedrijventerreinen.

Drone Experience 2021

Een deelnemer is aan het vliegen met een drone tijdens de Drone Experiece 2021.

Op vrijdag 15 oktober 2021 organiseerde ForcePro de Drone Experience 2021, speciaal voor relaties van Trigion. Op locatie bij ForcePro werden deelnemers meegenomen in ontwikkelingen op het gebied van dronetechnologie, de toepassing van Unmanned Aircraft Systems (UAS) en preventie met DroneShield technologie. Bekijk de sfeerimpressie en vlog van sales directeur Menno van der Zalm. Een verslag van het evenement kan je vinden via onderstaande knop.

Lees het verslag 

Dronedetectie en -preventie

Helaas brengen drones ook nieuwe risico’s met zich mee. Met zeven miljoen drones die naar verwachting in 2021 operationeel zijn, is het geen verrassing dat het aantal drone-incidenten toeneemt. Om opdrachtgevers beter te wapenen tegen nieuwe dreiging ontwikkelen we vernieuwende oplossingen voor dronedetectie- en preventie. Dat doen we op basis van bewezen DroneShield technologie.

In Nederland wordt DroneShield technologie vooralsnog vooral ingezet voor dronedetectie. Preventie tegen drones en aanpak van ongewenste toepassing daarvan, ook wel Counter Unmanned Aircraft Systems (C-UAS) genaamd, is nog strikte gereguleerd. De technologie kent waardevolle toepassingen voor diverse (semi) overheden zoals defensie en politie, maar ook (semi) publieke organisaties die gevoelig zijn voor terreur of andere dreiging.

Meer weten over dronetechnologie?

Wil je meer weten over dronetechnologie, de toepassing daarvan of preventie daartegen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.

Contact

Laatste nieuws, Blogs & Cases

: De zorgfiets is de eerste Nederlandse connected e-bike, zo zetten Trigion en Zorgfiets.nl ook de veiligheid van zorgmedewerkers centraal.
Beveiligingsdiensten Monitoring & Response Beveiliging
Nieuws

Eerste Nederlandse connected e-bike een feit

Trigion en Zorgfiets.nl slaan de handen ineen om veiligheid en mobiliteit te verbeteren en zo een veiligere en mobielere leefomgeving te creëren...

Drone wordt bestuurt door een gebruiker in de avond.
Dronetechnologie Monitoring & Response Beveiliging
Blog

Trigion start strijd tegen dreiging vanuit de lucht

Door de makkelijke verkrijgbaarheid van grote drones neemt de dreiging vanuit de lucht toe. Reden om samen met ForcePro een oplossing te ontwikkelen.

Twee drones die in de avond vliegen over een complex.
Dronetechnologie Monitoring & Response Beveiliging
Blog

Drone preventie: ‘het luchtruim als 3e dimensie in veiligheid’

De toepassing van drones en de dreiging die daar van uit gaat ontwikkelt zich razendsnel. Onlangs zijn Trigion en ForcePro een samenwerking aangegaan.