Retail Security

Speciaal voor winkeliers heeft Trigion een uitgebreid pakket aan veiligheidsmaatregelen tegen winkeldiefstal en winkelcriminaliteit. Met retail security bescherm je jouw winkel(gebied) en zorg je dat medewerkers en klanten veilig zijn én zich veilig voelen. 

Trigion retail benchmark

Retail Security Benchmark: ‘Winkelier ligt wakker van veiligheid personeel en klant’

Voor winkeliers heeft het onderwerp beveiliging een nieuwe betekenis gekregen. Eerder werd vooral gekeken naar de plaatsing van technologie ter voorkoming van diefstal, nu krijgt het gevoel van veiligheid onder personeel en klanten de hoogste prioriteit. Dit blijkt uit de landelijke Retail Security Benchmark 2021, onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau Markteffect in samenwerking met Trigion.

Download de Benchmark

Heb je vragen over Retail Security?         Laat het ons weten

Geüniformeerde surveillant in de winkel

Veel retailers hebben te maken met winkeldiefstal. Door veelplegers, winkelend publiek of eigen medewerkers. De schade kan enorm zijn en de gevolgen groot. Met geüniformeerde beveiligers van Trigion in de winkel, zijn je eigendommen goed beschermd en voelen medewerkers en klanten zich veilig. Bij problemen of winkeldiefstal grijpen zij direct in en handelen ook de aangifte bij de politie af. Al blijkt de aanwezigheid van een beveiliger in uniform in de praktijk vaak al een preventieve werking te hebben.

Burgersurveillant en servicemanager

Wil je liever geen geüniformeerde beveiliger in de zaak, dan kan je ook een beroep doen op de burgersurveillanten van Trigion. Onze beveiligers dragen gewone kleding en zijn onopvallend aanwezig in de winkel en houden alles scherp in de gaten. Burgersurveillanten mogen overigens alleen worden ingezet met goedkeuring van de politie en in combinatie met geüniformeerde beveiligers. Wil je iemand die ook oog heeft voor de uitstraling van de winkel, kies dan voor de inzet van een servicemanager. Onze servicemanagers zijn getrainde winkelsurveillanten die ook zorg dragen voor het aangezicht van een winkelgebied en het welzijn van het winkelend publiek.  

Opleiding door preventiecoach

Een andere manier om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in je winkel te vergroten, is het opleiden van je eigen medewerkers. De preventiecoach van Trigion leert met diverse trainingen, verkoopmedewerkers en leidinggevenden hoe zij zelfstandig kunnen optreden bij winkeldiefstal en winkelcriminaliteit én hoe zij dit voorkomen. Door preventief gedrag aan te leren, neemt de security awareness van het eigen personeel toe waardoor ook interne diefstal afneemt.   

Inzet van technologie en data

Veiligheid creëer je door een combinatie van mens, techniek en (data)intelligentie. Daarom biedt Trigion integrale beveiligingsoplossingen, waarbij fysieke diensten en technologie elkaar versterken, gebaseerd op data-informatie. Je kunt kiezen uit een breed aanbod van technische beveiligingsoplossingen gericht op het veilig en gastvrij maken van je winkel en de beleving van medewerkers en klanten. 

Mannelijke beveiliger in uniform wijst aan een vrouwelijke voorbijganger de weg op Jaarbeurs Utrecht.

Meer weten over retail security?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking of offerte.

Vraag een offerte aan

Nieuws, blogs & cases