2018 9okt

Buitengewoon biedt kansen voor Utrechters

2018 9okt

Afgelopen vrijdag (5 oktober)  was de officiële aftrap voor de samenwerking tussen Buitengewoon en de gemeente Utrecht. Voor alle Utrechters met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals mensen met een bijstandsuitkering die weer aan het werk willen, biedt Buitengewoon kansen op maat. Buitengewoon heeft de wens het eerste jaar minimaal 40 Utrechters een baan op maat aan te bieden. 

Facilicom Group heeft het initiatief genomen om de sociale onderneming Buitengewoon op te richten om kansen te bieden voor mensen die begeleiding nodig hebben in de stap naar betaald werk. Ze hebben voor Utrecht gekozen om Buitengewoon te lanceren en willen vanuit Utrecht toewerken naar een landelijke dekking. De banen die Buitengewoon biedt, liggen op het terrein van catering, horeca, beveiliging, zorg, schoonmaak, zakelijke dienstverlening, logistiek en techniek.

Wethouder Werk en Inkomen Linda Voortman: “Met Buitengewoon hebben we er weer een sociaal ondernemer bij in Utrecht. Het is mooi om te zien dat Facilicom hiermee extra investeert in Utrecht en Utrechters en hiermee bijdraagt aan een arbeidsmarkt voor iedereen ”.

De groep mensen die Buitengewoon begeleidt zijn heel divers, dus maatwerk is gewenst. Zo biedt Buitengewoon kansen aan bijvoorbeeld de groep statushouders binnen de gemeente, (voormalig) dak en thuislozen, jongeren uit speciaal- en praktijkonderwijs en mensen die het gevoel hebben nooit meer een kans te krijgen op de arbeidsmarkt. Buitengewoon geeft hun kandidaten persoonlijke- en vakinhoudelijke coaching en opleiding.

Etienne Friederichs, sociaal ondernemer Buitengewoon “Met Buitengewoon strijden wij voor echte banen die voor veel gewone mensen buiten bereik blijven. Met een unieke aanpak weten wij de afstand naar werk te overbruggen en bieden onze mensen een nieuw perspectief. Het is geweldig om te ervaren dat de Gemeente Utrecht met ons de handen ineenslaat om dit mogelijk te maken. Wij doen het echt samen en maken het super voor vele Utrechtenaren die graag weer aan de slag willen.”